VEGAN EIWITRIJKE PANNA COTTA MET HAZELNOOT

VEGAN EIWITRIJKE PANNA COTTA MET HAZELNOOT

Desserts hoeven niet ongezond te zijn. 💪

We kennen allemaal panna cotta als een vettig-zoet dessert uit een Italiaans restaurant. Deze versie goven we het over een volledig andere boeg – veganistisch zonder room en met eiwitten inplaats van veel geraffineerde suiker. En onze eiwitrijke panna cotta smaakt echt heerlijk nootachtigen kan snel in slechts 5 minuten worden bereid. 

Bereiding 

Zeef eerst het eiwitpoeder met de kaneel, het zout en de agaragar in een kom. Breng vervolgensde kokosmelk aan de kook in een steelpan. Roer vervolgens het hazelnoot-kaneel-zout-agaragarmengsel erdoorheen. Roer het mengsel 1-2 minuten, zodat er geen klontjes ontstaan. 

Breng vervolgens het panna-cottamengsel op smaak met vanille en agavesiroop en giet het inkommen die je met heet water hebt omgespoeld. Zet 3-4 uur in de koelkast. 

Geniet van de eiwitrijke panna cotta met 1 theelepel cacaonibs en 1 theelepel agavesiroop.

Biologisch beschikbare eiwitten, plantaardige formules
Vegan Protein van Alpha Foods
 


pana cotta

Delen:

Bereidingstijd
5 minuten

Porties
2 porties

Categorie
recept
Kenmerken
Vegan

Ingrediënten
  • 400 ml kokosmelk 
  • 2 schepjes Alpha Foods Vegan Protein Hazelnut (ook verkrijgbaar op Bol.com & Amazon
  • 1 tl kaneel 
  • 1/8 tl zout 
  • 1/2 tl agaragar 
  • 1 tl agavesiroop 
  • 1 tl vanille