Desserts hoeven niet ongezond te zijn. 💪
We kennen allemaal panna cotta als een vettig-zoet dessert uit een Italiaans restaurant. Deze versie goven we het over een volledig andere boeg – veganistisch zonder room en met eiwitten inplaats van veel geraffineerde suiker. En onze eiwitrijke panna cotta smaakt echt heerlijk nootachtigen kan snel in slechts 5 minuten worden bereid.
Bereiding
Zeef eerst het eiwitpoeder met de kaneel, het zout en de agaragar in een kom. Breng vervolgensde kokosmelk aan de kook in een steelpan. Roer vervolgens het hazelnoot-kaneel-zout-agaragarmengsel erdoorheen. Roer het mengsel 1-2 minuten, zodat er geen klontjes ontstaan.
Breng vervolgens het panna-cottamengsel op smaak met vanille en agavesiroop en giet het inkommen die je met heet water hebt omgespoeld. Zet 3-4 uur in de koelkast.
Geniet van de eiwitrijke panna cotta met 1 theelepel cacaonibs en 1 theelepel agavesiroop.
Maria Da Silva