is toegevoegd aan je winkelwandje.
Maak je eigen matcha latte: 3 heerlijke variaties

Maak je eigen matcha latte: 3 heerlijke variaties
Matcha latte is een moderne versie van de traditionele Japanse thee genaamd matcha, die gewaardeerd wordt om zijn vele gezondheidsvoordelen. Het idee om matcha om te zetten in een lattevorm door er melk aan toe te voegen en het naar wens te combineren met zoetstoffen is waarschijnlijk ontstaan in de westerse koffiecultuur. Op deze manier creëert matcha latte een mix van de heilzame eigenschappen van groene thee en de romigheid van (plantaardige) melk.
Hoe smaakt matcha latte?
Matcha latte heeft een unieke en complexe smaak. Het hoofdingrediënt is natuurlijk Matcha groene thee, die wordt gekenmerkt door zijn pittige groene smaak. De plantaardige of dierlijke melk die in matcha latte wordt gebruikt, geeft de drank een romige textuur en verzacht de bitterheid van de matcha. Dit maakt de latte bijzonder fluweelzacht en aangenaam in de mond.
Als je matcha nog een luxueuze toets wilt geven, kun je het verfijnen met verschillende smaken. Hier laten we je 3 verschillende variaties zien van het populaire Machta Latte recept:
Matcha latte basisrecept
Giet 1 ¼ theelepel matcha poeder in een grote beker en roer het samen met 1 el ahornsiroop en 1 el heet water tot het schuimig wordt. De beste manier om dit te doen is met een matcha garde of anders met een garde of melkopschuimer. Verwarm 350 ml (plantaardige) melk en giet dit bij de matcha.
Matcha latte met kaneel
Voor deze variatie voeg je 1 theelepel kaneel en een snufje nootmuskaat toe aan het basisrecept. Schuim vervolgens op met 1 eetlepel ahornsiroop en 1 eetlepel heet water. Voeg vervolgens de opgewarmde plantaardige melk toe.
Matcha latte met vanille
Voeg voor deze variatie 1 snufje vanille-extract toe aan het basisrecept. Schuim vervolgens op met 1 el ahornsiroop en 1 el heet water. Voeg vervolgens de opgewarmde plantaardige melk toe.

Zijn alle matcha poeders geschikt voor een matcha latte?
Ja, in principe zijn alle matcha poeders geschikt voor het bereiden van een matcha latte. Sommige poeders hebben echter extra kokosmelkpoeder, waardoor de latte extra romig wordt - de Matcha Ritual van Alpha Foods. Het is bijzonder fijn gemalen, waardoor het goed oplost in vloeistoffen. Dit is cruciaal om een gladde en klontvrije matcha latte te krijgen. Het is de hoogste kwaliteit matcha die gebruikt wordt in de Japanse theeceremonie. Om de voedingswaarde compleet te maken, bevat Matcha Ritual ook gerstegrassappoeder en tarwegrassappoeder - voedingsrijke groenten die een verscheidenheid aan waardevolle vitaminen en mineralen leveren en de matcha een verfijnde smaak geven.
- 1 1/4 TL Matcha Ritual (ook op Amazon en Bol)
- 1 EL Ahornsiroop
- 1 EL Heet water
- 350 ml warme plantaardige melk
- Voor matcha latte met vanille:
- 1 Snuifje vanille-extract
- Voor matcha latte met kaneel:
- 1 TL Kaneel
- 1 Snuifje nootmuskaat