HAZELNOOT CHOCOLADE BALLETJES MET HOOG EIWITGEHALTE

HAZELNOOT CHOCOLADE BALLETJES MET HOOG EIWITGEHALTE

Een perfecte traktatie voor dat kleine dipje in de namiddag of 's avonds op de bank: in plaats van industriële zoetigheden die gemaakt zijn met een veelheid aan vaak niet nader genoemde additieven, kun je in slechts enkele minuten zelf veganistische, chocolade-romige hazelnootballetjes maken voor het hele gezin. Zonder industriële suiker, zonder industriële waren - maar in plaats daarvan voorzien van een flinke portie plantaardige eiwitten en een briljante notensmaak!

 

Voorbereiding:

Hak de dadels en hazelnoten fijn en zet 1 el van de gehakte hazelnoten apart voor later.

Meng de kokosmelk, de gehakte dadels en noten, het hazelnoot-eiwit en de cacao met een mixer en zet 20 minuten in de vriezer om te koelen.

Smelt de chocolade en de kokosolie in een waterbad. Roer de overgebleven gehakte hazelnoten erdoor.

Het is het beste om met vochtige handen balletjes te vormen van het mengsel en daarna in het midden van elk balletje een hele hazelnoot te drukken. Het hoeft niet perfect te zijn, het smaakt ook goed zonder een meesterwerk te zijn!

Bedek de balletjes vervolgens met de gesmolten chocolade en zet ze nog 20-30 minuten in de vriezer. Geniet ervan!

 

Biologisch beschikbare eiwitten, plantaardige formules
Vegan Protein van Alpha Foods

 

 

 

 

 

 

Delen:

Bereidingstijd
45 minuten koeltijd plus 10 minuten bereidingstijd

Porties
voor ongeveer vier personen

Categorie
Recepten
Kenmerken

Ingrediënten
  • 50g Vegan Protein Hazelnoot (Ook via Amazon)
  • 50g geroosterde hazelnoten
  • 80g kokosmelk uit blik
  • 60g ontpitte zachte dadels
  • 50g notenboter
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 40g pure chocolade
  • 1 theelepel kokosolie