Een eiwitrijk ontbijt geeft je niet alleen een langer verzadigd gevoel dan een klassiek, modernontbijt met enkelvoudige koolhydraten. Het stimuleert ook je ochtendmetabolisme en bevat eenboost van essentiële aminozuren: de perfecte bouwstenen voor je spieren.
Je kunt Lena's eiwitrijke ontbijtmuffins in allerlei verschillende varianten maken. We gebruikenhier ons veganistische eiwitpoeder met kokossmaak, maar de muffins smaken ook erg lekker metde chocolade-, hazelnoot- of zelfs de Morning Fuel-voedingsmix
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng vervolgens in een kom het havermeel met dehavervlokken, de kokosbloesemsuiker, de Vegan Protein met kokossmaak, de kaneel, dekardemom en het bakpoeder. Roer vervolgens de agavesiroop, amandelmelk en amandelpastaerdoorheen tot je een glad beslag hebt. Snijd de appels doormidden, verwijder het klokhuis ensnijd ze in kleine blokjes.
Roer de blokjes door het beslag. Giet het beslag in muffinvormpjes en bak dit 15 tot 20 minuten,tot de muffins goudbruin zijn. Na het bakken kun je warm of koud van de muffins genieten metkokosschaafsel en – als je het wat zoeter wilt – 1 theelepel agavesiroop.
Maria Da Silva