EIWITRIJKE KANEELBROODJES MET KOEKJESDEEGVULLING

EIWITRIJKE KANEELBROODJES MET KOEKJESDEEGVULLING

Hier laat Lena je een eenvoudig, vegan gebak zien waar je het hele jaar door van kunt genieten.Onze kaneelbroodjes met koekjesdeegvulling bevatten geen industriële ingrediënten en behorentot het lekkerste wat 'clean baking' te bieden heeft. En als kers op de taart krijg je met elkebakbeurt bijna 100 gram plantaardige eiwitten. 

Vanille_1

Bereiding: 

Los de gist eerst op in lauw water en agavesiroop en laat dit 10 tot 15 minuten weken. Verwarm de ovenvervolgens voor op 180 °C. 

Meng in een kom de speltbloem, kokosbloesemsuiker, Vegan Protein en kaneel met elkaar. Roer deamandelmelk en gist erdoorheen en kneed alles tot een glad deeg. Laat het deeg 25-30 minuten rijzenop een warme plek. 

Meng ondertussen alle ingrediënten voor het koekjesdeeg met elkaar en zet dit mengsel in de koelkast. 

Vanille_2

Verdeel het deeg op een met bloem bestrooid werkoppervlak in min of meer gelijke stukken en rol hetuit. Vul het uitgerolde deeg met het koekjesdeeg en de kokosbloesemsuiker en rol het op.

Snijd de rol doormidden en leg beide kanten op elkaar. Maak vervolgens kleine bolletjes en laat die nog15 tot 20 minuten rijzen. 

Leg de bolletjes op een bakplaat en bak ze 20 tot 25 minuten, tot ze goudbruin zijn. 

Bestrooi de eiwitrijke broodjes voor het opdienen met grove suiker. Heerlijk met een glas amandelmelk.

Vanille_3

Biologisch beschikbare eiwitten, plantaardige formules
Vegan Protein van Alpha Foods
 

 

Delen:

Bereidingstijd
30 minuten actieve bereidingstijd

Porties
3-4 porties

Categorie
recept
Kenmerken
Vegan

Ingrediënten
  • 8 g droge gist
  • 40 ml lauw water 
  • 1 tl agavesiroop
  • 200 g speltmeel
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 65 gAlpha Foods Vegan Protein Vanilla (ook verkrijgbaar op Bol.com & Amazon)
  • 2 tl kaneel
  • 100 ml amandelmelk

    Voor de vulling
  • 40 g amandelmeel
  • 40 g kokosmeel
  • 30 gAlpha Foods Vegan Protein Vanilla (ook verkrijgbaar op Bol.com & Amazon)
  • 40 ml gesmolten kokosolie
  • 40 ml agavesiroop
  • 1 tl kaneel
  • 4 el kokosbloesemsuike