Hier laat Lena je een eenvoudig, vegan gebak zien waar je het hele jaar door van kunt genieten.Onze kaneelbroodjes met koekjesdeegvulling bevatten geen industriële ingrediënten en behorentot het lekkerste wat 'clean baking' te bieden heeft. En als kers op de taart krijg je met elkebakbeurt bijna 100 gram plantaardige eiwitten.
Bereiding:
Los de gist eerst op in lauw water en agavesiroop en laat dit 10 tot 15 minuten weken. Verwarm de ovenvervolgens voor op 180 °C.
Meng in een kom de speltbloem, kokosbloesemsuiker, Vegan Protein en kaneel met elkaar. Roer deamandelmelk en gist erdoorheen en kneed alles tot een glad deeg. Laat het deeg 25-30 minuten rijzenop een warme plek.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor het koekjesdeeg met elkaar en zet dit mengsel in de koelkast.
Verdeel het deeg op een met bloem bestrooid werkoppervlak in min of meer gelijke stukken en rol hetuit. Vul het uitgerolde deeg met het koekjesdeeg en de kokosbloesemsuiker en rol het op.
Snijd de rol doormidden en leg beide kanten op elkaar. Maak vervolgens kleine bolletjes en laat die nog15 tot 20 minuten rijzen.
Leg de bolletjes op een bakplaat en bak ze 20 tot 25 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Bestrooi de eiwitrijke broodjes voor het opdienen met grove suiker. Heerlijk met een glas amandelmelk.
Maria Da Silva