is toegevoegd aan je winkelwandje.
EIWITRIJKE EN VEGANITISCHE PINDAKAAS TIRAMISU
EIWITRIJKE EN VEGANITISCHE PINDAKAAS TIRAMISU
We 💛 Twists op bekende recepten die Lena, met een paar creatieve updates, niet alleen veganistisch weet te maken, maar over het algemeen gezond en evenwichtig, zodat ze niet alleen lekker smaken, maar ook nog eens voedingswaarde toevoegen.
Deze versie van een tiramisu is niet alleen veel vetarmer en suikervrij, hij heeft ongeveer 24 g plantaardige eiwitten per portie en een heerlijk nootachtige smaak met een warme havernoot op de achtergrond: een echt fitnessrecept voor het hele gezin en iedereen die op zijn voeding let.
Pureer de banaan tot pulp in een kom en meng met havermeel, veganistisch eiwitpoeder (wij zijn dol op de nieuwe pindakaasvariant), ahornsiroop, cacaopoeder, koffiepoeder en bakpoeder.
Afhankelijk van uw behoeften kunt u de verhouding tussen havermeel en eiwitpoeder nog verder wijzigen ten gunste van het eiwitgehalte.
Roer vervolgens de havermelk erdoor en giet het in een ronde ovenschaal en bak het 15-20 minuten op 180 graden.
Laat vervolgens 30 minuten afkoelen, besmeer met plantaardige yoghurt en bestrooi met cacaopoeder. Wij gebruiken hier over het algemeen rauwe cacao, die bijzonder rijk is aan hoogwaardige antioxidanten en werkzame stoffen voor hart, hersenen, spieren, botten en psyche.
Wolfgang Dorfner
- 1/2 banaan
- 25g havermout
- 30g Vegan Protein Peanut Butter (ook verkrijgbaar op Amazon)
- 1 theelepel ahornsiroop
- 1 theelepel cacao
- 1/3 theelepel koffiepoeder
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 120 ml havermelk
- 150 g plantaardige yoghurt
- 1 eetlepel cacao