Supermarktketens en discounters bieden steeds vaker brood en broodjes aan in hun assortiment.Die komen echter bijna altijd uit Oost-Europese deegfabrieken waar geen enkele bakker ze ooitmet zijn handen oppakt. De machines in die fabrieken hebben altijd een identiek deeg nodig omgoed te kunnen werken. Aangezien dat onmogelijk is met een natuurlijke grondstof zoals tarwe ofspelt, treedt de moderne voedselchemie op de voorgrond. Die helpt een handje met allerlei soortenmeestal onvermelde additieven die van natuurlijke voeding een omvangrijk chemisch bouwpakketmaken.
Vandaag tonen we je hoe je dat allemaal kunt vermijden en snel zelf een rijk en gezond, origineeleiwitrijk brood kunt maken, zonder speciale apparatuur. 👏🌱
Bereiding
Meng eerst in een kom de bloem met het veganistische eiwitepoeder, de gist, de suiker (als jesuiker gebruikt), het zout, de gehakte noten, het psylliumpoeder en het lijnzaad.
Roer vervolgens de roomkaas, het water en de amandelmelk erdoorheen tot er een stevig deeg ontstaat.
Doe het deeg in een ingevette broodbakvorm en laat het 30-40 minuten rijzen op een warmeplek.
Verwarm de oven voor op 200 °C, met boven- en onderwarmte, en bak het brood 20 tot 25minuten. Laat wat afkoelen en snijd in hapklare stukken
Maria Da Silva