EIWIT PANNENKOEKEN MET GEKARAMELISEERDE PRUIMEN

EIWIT PANNENKOEKEN MET GEKARAMELISEERDE PRUIMEN

Eiwitpannenkoeken zijn altijd al populair geweest bij velen van jullie, omdat ze vullen, rijk zijn aan eiwitten en - als ze goed worden bereid - zeer weinig suiker bevatten. Een perfect fitnessalternatief voor al diegenen die letten op hun gezondheid en figuur. Vandaag tonen we u een variatie voor bijzonder luchtige, sappige eiwitpannenkoeken met een herfstige, fruitige topping die een upgrade is voor elke zondagse brunch 😃💪

 

Protein_Pancakes_Caramelised_Plums

 

Meng eerst de bloem met het eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel en vanille in een kom. Wij raden vanille eiwit aan, maar de pannenkoeken smaken ook heerlijk met neutraal eiwitpoeder of banaan eiwitpoeder. U kunt het proteïnepoeder ook op Amazon en Bol.com kopen.

Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en meng tot een homogeen beslag.

Verhit een pan met olie, voeg 2 eetlepels beslag per keer toe en bak aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.

Ontpit de pruimen, doe ze in een pan met de (bruine) suiker en de kaneel en laat ze, al roerend, 5-8 minuten sudderen. Serveer de pannenkoeken warm met de pruimen en amandelen.

 

Protein_Pancakes_Caramelised_Plums

 

Biologisch beschikbare eiwitten, plantaardige formules
Vegan Protein van Alpha Foods
 

Delen:

Bereidingstijd
15 Min

Porties
2 Personen

Categorie
Recepten
Kenmerken

Ingrediënten
  • 150 g bloem
  • 20 g vanille-eiwitpoeder (ook verkrijgbaar op Amazon en bol.com)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 240 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel kokosolie 
     
  • 1 theelepel amandelen
  • 120g pruimen
  • 20 g bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel