Bananenbrood is een Amerikaans gebak dat het midden houdt tussen brood en cake. Veel mensenhouden van bananenbrood omdat het veel sappiger is dan brood of cake en tegelijkertijd gezondis en je snel een verzadigd gevoel geeft.
Vandaag laten we je zien hoe je thuis in slechts 30 minuten vers bananenbrood kunt maken. Deeiwitten en voedingsstoffen van Morning Fuel zorgen voor de nodige portie energie. Je kunt ookeen van onze andere veganistische eiwitpoeders gebruiken.
Bereiding
Prak de bananen met een vork tot pulp. Roer vervolgens de kokosbloesemsuiker, agavesiroopen kaneel erdoorheen. Voeg in de derde stap het havermeel, het amandelmeel, de Morning Fuel ,de amandelmelk en het bakpoeder toe en meng alles tot het mengsel zo homogeen mogelijk is.
Verwarm de oven voor op 180 °C en leg een vel bakpapier in een bakvorm. Vergeet dit niet wantanders blijft het bananenbrood te makkelijk plakken.
Giet het beslag in de bakvorm, bestrooi dit met kokosbloesemsuiker en bak de taart ongeveer 20 tot 25 minuten, tot hij goudbruin is.
Laat het bananenbrood volledig afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt. Snijd het broodin ongeveer gelijke stukken en laat het smaken.
Je kunt het bananenbrood enkele dagen in de koelkast bewaren.
Maria Da Silva