3 REDENEN WAAROM ALPHA FOODS ANDERS IS

3 REDENEN WAAROM ALPHA FOODS ANDERS IS

Deze blogpost is bedoeld als eerste oriëntatiepunt voor iedereen die zich onder 'Alpha Foods' nog niet veel kan voorstellen.

Eén ding willen we meteen wegnemen: we zijn geen grote onderneming en we zijn geen start-up met oogverblindende groeiambities. We zijn daarentegen een team dat zich al vele jaren met veel passie wijdt aan plantaardige voeding en plantaardige voedings- en werkzame stoffen.

We geloven dat de voortdurende juiste zorg en gerichte toevoer van bepaalde natuurlijke ingrediënten een groot potentieel voor een lang, gezond leven biedt en dat biologische stoffen ons organisme in staat stellen zich tot in de diepste cellen in evenwicht te brengen en duurzaam te houden.

Het zijn drie punten waarop ons werk in belangrijke mate verschilt van andere merken en handelaars.

1. Natuurlijk betekent voor ons écht '100% natuurlijk'

Alpha Foods zijn geen industriële massaproducten. Wij maken onze poeders zorgvuldig in kleine batches in een moderne Duitse productie-installatie onder toezicht van de bevoegde overheidsinstantie en gebruiken daarbij uitsluitend plantaardige grondstoffen die vrij zijn van genetica en die van de beste kwaliteit zijn. We zien categorisch af van kunstmatige zoetstoffen, synthetische aroma's of andere gangbare industriële hulpstoffen zoals losmiddelen. Alpha Foods zijn compromisloos natuurlijke, krachtige poeders waar we trots op zijn en die we zelf met een gerust geweten elke dag gebruiken om meerwaarde te creëren voor de gezondheid en fitheid van ons en onze gezinnen. We maken Alpha Foods voor ons omdat we overtuigd zijn van de toegevoegde waarde ervan en we zijn in staat om dit werk met jullie allemaal te delen, waarvoor we heel dankbaar zijn.

 

2. Geen dubieuze goederen van de groothandel

We kennen geen ander merk waarbij de aanschaf van de werkelijk beste versies van een grondstof zo centraal staat. Dat gaat zover dat we in tegenstelling tot andere merken geen van onze grondstoffen afnemen van de groothandel. Niet elke groothandel is per definitie slecht, maar vrijwel niemand kan zeggen waar een bepaalde grondstof van een batch precies vandaan komt, hoe deze wordt verbouwd of welke waarden achter zijn teelt staan. Al te vaak zitten er dubieuze conglomeraten achter de eenvoudigste ingrediënten die geen transparantie toelaten en vermijden dat afnemers vragen stellen door ze aan niet minder bedenkelijke dumpingprijzen aan te bieden.

In plaats daarvan hebben we jarenlang met grote inspanningen zelf een sterk netwerk opgebouwd, waarin we nauw en vertrouwelijk rechtstreeks met de beste producenten samenwerken. We bezoeken bijna alle telers ter plaatse, leren ze kennen en nemen bodemmonsters: Want alleen op de beste, zuiverste bodems kunnen ook voedingsrijke en potente grondstoffen groeien. Bovendien worden alle grondstoffen direct bij levering door ons onderzocht op de belangrijkste vervuilingen, waaronder pesticiden, zware metalen en aantasting door schimmels.

 

3. We zetten ons actief in voor duurzaamheid

We willen dat Alpha Foods een positieve invloed heeft op de gezondheid van iedereen die hun vertrouwen in ons schenkt. Tegelijkertijd is het onze ambitie dat Alpha Foods ook een positieve impact heeft op de planeet en helpt om de aarde te behouden met al haar bedreigde wonderen.
Daarom werken we actief samen met non-profitorganisaties zoals het International Animal Rescue Fund en ondersteunen we met elke verkochte verpakking hun onvermoeibare inzet in de strijd om het behoud van de natuur en haar bewoners. Dat geldt ook voor het mijden van kritische, niet-duurzame ingrediënten zoals palmolie.

Bovendien hebben we ons ertoe verplicht de hoeveelheid verpakkingsmateriaal tot een minimum te beperken. Alpha Foods membraandozen beschermen de waardevolle ingrediënten optimaal. Ze zijn gemaakt van bijna 90% gerecycled materiaal en zijn zelfs 100% recyclebaar. In andere initiatieven werken we er momenteel aan om tot het einde van het jaar de vermelde doseringen op de membraandozen om te rekenen naar eetlepels, zodat het meeleveren van doseerlepels niet meer nodig is.


Conclusie

De focus en het doel van ons werk waren vanaf het begin het écht beter te doen dan bestaande merken voedingssupplementen: betere, duurzame grondstoffen en krachtige plantaardige stoffen, zinvol en synergetisch gecombineerd en op elkaar afgestemd.

Alpha Foods is daarbij echter al lang tot veel meer uitgegroeid dan alleen maar 'wij'. Alpha Foods is een gemeenschapsproject geworden op basis van feedback en de ervaringen van een duizendtal leden van een sterke community, waarmee we ons elke dag weer in ons werk innig verbonden voelen.

Als dit iets is waar je jezelf in terug vind, verwelkomen jou graag in onze Facebook groep, of kan je onze producten hier verder verkennen. 

Delen:

Bereidingstijd

Porties

Categorie
Kenmerken

Ingrediënten

Meer over gezondheid en welzijn
Onze meest recente artikels: