is toegevoegd aan je winkelwandje.
GEZONDE SNACKS: VEGANISTISCHE BANANENBROODREPEN
GEZONDE SNACKS: VEGANISTISCHE BANANENBROODREPEN
Veronderstelde kleine snacks gedurende de dag zijn vaak de voedingsmiddelen die ons niet alleen een onverwacht hoog aantal calorieën leveren. Meestal zijn ze ook rijk aan vet en suiker, maar bevatten ze nauwelijks eiwitten en essentiële voedingsstoffen die goed zouden zijn voor onze gezondheid en fitness. Ze moeten vooral snel en vullend zijn - de meeste mensen denken nauwelijks aan hun voedingswaarde.
Daarom zijn we dol op deze makkelijk te bereiden rauwe veganistische banaan proteïnerepen. Niet alleen smaken ze heerlijk banaan-nootachtig en zijn ze snel klaar, ze kunnen ook zonder problemen een week in de koelkast worden bewaard, dus we maken altijd graag een dubbele of driedubbele partij, waar het hele gezin de hele week van kan genieten.
Voorbereiding
Meng in een kom eerst de amandelen, havervlokken, banaanproteïnepoeder, gemalen amandelen en kaneel door elkaar.
Voeg de dadelpasta, amandelspijs en ahornsiroop toe en meng tot een stevig mengsel.
Giet het mengsel in een rechthoekige vorm, druk aan en laat 15 minuten afkoelen.
Snijd het bananenbrood uit de vorm in repen van ongeveer dezelfde grootte en besprenkel ze met gesmolten chocolade als u dat lekker vindt.
Maria Da Silva
- 50g gehakte amandelen
- 50 g havervlokken
- 30g banaan proteïnepoeder (ook op Amazon en Bol.com)
- 2 el gemalen amandelen
- 1/2 theelepel kaneel
- 120 g dadelpasta of fijngehakte dadels
- 40 g amandelspijs
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1/2 eetlepel kokosolie
- 30 g pure chocolade